Tillagad kyckling (pulled chicken, med marinad)

100 g kyckling pulled chicken tillagad m. marinad består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen och niacin; och en bra källa till kalium och magnesium.

133,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,9 g / 100 g
Fett
5,4 g / 100 g
Protein
19,6 g / 100 g
  • Fett 5,4 g
    • varav mättat fett 1,4 g
    • varav enkelomättat fett 2,4 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Kolhydrater 0,9 g
    • varav sockerarter 2,7 g
  • Protein 19,6 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Niacin (B3)
43% DRI
Rik på
Fosfor
29% DRI
Rik på
Selen
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,9 g
Socker totalt
2,7 g
Kostfiber
0,9 g
– varav sackaros
1,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kycklingen och lägg den på en macka med majonnäs och sallad.
  • Servera varm pulled chicken i en tortilla med guacamole och salsa.
  • Toppa en sallad med strimlad pulled chicken, avokado och limejuice.
  • Fyll en bowl med ris, pulled chicken, grönsaker och soja för en smakrik måltid.
  • Använd i ramen tillsammans med nudlar, buljong och färska örter som koriander.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kycklingen i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kycklingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk kyckling om möjligt.