Kycklingkött, kokt, stekt, grillat

100 g kyckling kött kokt stekt grillat består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein och selen; och en bra källa till kalium, magnesium och jod.

168,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
7,8 g / 100 g
Protein
24,6 g / 100 g
  • Fett 7,8 g
    • varav mättat fett 2,3 g
    • varav enkelomättat fett 3,6 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Protein 24,6 g
Rik på
Protein
Rik på
Niacin (B3)
80% DRI
Rik på
Vitamin B6
40% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Socker totalt
0,3 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kycklingen tunt och lägg på en macka med majonnäs och ruccola.
  • Servera kycklingen varm i en sallad med avokado, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Toppa en bowl med strimlad kyckling, quinoa, grönsaker och en sås av tahini och citron.
  • Hacka kycklingen och blanda med curry, äpple och nötter för en smakrik fyllning till wraps.
  • Grilla kycklingen och servera med en marinad av soja, ingefära och vitlök för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt eller stekt kyckling i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Låt alltid kycklingen svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in kycklingen, tänk på att texturen kan påverkas vid upptining. Förvara alltid kycklingen torrt för att undvika kondens som kan leda till försämring.