Stekta kycklingköttbullar (12 % fett)

100 g köttbullar kyckling stekta fett 12% frysvara består av mycket kalorier; är rik på fosfor och protein; och en bra källa till kalium, kalcium, magnesium och selen.

224,0 kcal
100 g
Kolhydrater
13,0 g / 100 g
Fett
12,0 g / 100 g
Protein
16,0 g / 100 g
  • Fett 12,0 g
    • varav mättat fett 2,8 g
    • varav enkelomättat fett 6,5 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
  • Kolhydrater 13,0 g
    • varav sockerarter 1,7 g
  • Protein 16,0 g
Rik på
Fosfor
30% DRI
Rik på
Vitamin B12
27% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
13,0 g
Socker totalt
1,7 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva köttbullarna och lägg dem på en varm macka med senap och inlagd gurka.
  • Servera hela köttbullar i en klassisk köttbullesmörgås med ketchup och riven lök.
  • Toppa en sallad med skivade köttbullar, ruccola och parmesan för en matig lunch.
  • Strimla köttbullarna och använd dem i en asiatisk ramen med soja, ingefära och grönsaker.
  • Värm köttbullarna och servera dem kalla eller varma på en picknick med aioli och bröd.

Förvaring & hållbarhet

Förvara köttbullarna i frysen för att bevara smaken. Använd lufttäta förpackningar för att undvika frostskador. Låt dem svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så tina dem långsamt i kylskåp för bästa resultat.