Rökt kalkonskinka (tunna skivor)

100 g kalkon rökt tunna skivor består av relativt lite kalorier; är rik på fosfor, protein och niacin; och en bra källa till kalium, selen och zink, men innehåller mycket salt.

98,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,1 g / 100 g
Fett
2,1 g / 100 g
Protein
18,3 g / 100 g
  • Fett 2,1 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 1,1 g
  • Protein 18,3 g
Rik på
Fosfor
68% DRI
Rik på
Niacin (B3)
43% DRI
Rik på
Vitamin B12
32% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kalkonen i tunna skivor och lägg på en smörgås med senap och sallad.
  • Toppa en sallad med rökt kalkon, avokado, körsbärstomater och en dressing av olivolja och citron.
  • Servera kalkonen kall i en wrap med grönsaker och majonnäs för en fräsch lunch.
  • Strimla kalkonen och använd den som fyllning i en omelett tillsammans med spenat och fetaost.
  • Gör en smakrik bowl med ris, rökt kalkon, grönsaker och soja eller teriyakisås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rökt kalkon i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid kalkonen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka kalkonens textur, så det är bäst att njuta av den färsk.