Höns, rå (med skinn)

100 g höna rå m. skinn består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein och niacin; och en bra källa till kalium, selen och järn, men innehåller mycket mättat fett.

262,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
21,0 g / 100 g
Protein
18,7 g / 100 g
  • Fett 21,0 g
    • varav mättat fett 5,5 g
    • varav enkelomättat fett 10,3 g
    • varav fleromättat fett 3,5 g
  • Protein 18,7 g
Rik på
Fett
Rik på
Niacin (B3)
39% DRI
Rik på
Vitamin B6
24% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva hönan och servera den varm med en sås av senap och honung.
  • Toppa en sallad med strimlad höna, avokado och en dressing av citron och olivolja.
  • Hacka hönan och blanda den i en wrap med grönsaker och tzatziki.
  • Servera klyftor av hönan på en plåt med rostad potatis och örter som timjan eller rosmarin.
  • Gör en smakrik ramen genom att tillsätta kokt höna, soja, ingefära och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rå höna i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor som lök eller vitlök. Låt alltid tillagad höna svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet för att bevara kvaliteten. Håll ytor torra för att förhindra fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket kan göra köttet mindre saftigt vid upptining.