Indonesisk kycklinggryta (med mango chutney)

100 g gryta indonesisk kycklinggryta m. mango chutney består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor och protein; och en bra källa till kalium, vitamin A, jod och vitamin C, men innehåller mycket mättat fett.

179,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,0 g / 100 g
Fett
12,2 g / 100 g
Protein
11,2 g / 100 g
  • Fett 12,2 g
    • varav mättat fett 6,3 g
    • varav enkelomättat fett 4,1 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 6,0 g
    • varav sockerarter 5,6 g
  • Protein 11,2 g
  • Fibrer 0,6 g
Rik på
Niacin (B3)
33% DRI
Rik på
Fosfor
20% DRI
Rik på
Vitamin C
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,0 g
Socker totalt
5,6 g
Kostfiber
0,6 g
– varav sackaros
2,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera grytan varm tillsammans med ris eller nudlar för en komplett måltid.
  • Toppa med färsk koriander eller hackad gräslök för extra smak och färg.
  • Skiva lime och pressa över grytan för en syrlig kontrast.
  • Använd som fyllning i tortillabröd eller pita för en smakrik wrap.
  • Blanda i grönsaker som paprika eller broccoli för att öka näringsinnehållet.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grytan i en lufttät behållare i kylskåpet för att bevara smaken. Låt grytan svalna snabbt efter tillagning innan du stänger den. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in grytan, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. Se till att använda torrt emballage för att undvika fukt och kondens.