Stekt gås (med skinn)

100 g gås stekt m. skinn består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, selen, protein och niacin; och en bra källa till magnesium, men innehåller mycket mättat fett.

324,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
24,7 g / 100 g
Protein
26,0 g / 100 g
  • Fett 24,7 g
    • varav mättat fett 7,2 g
    • varav enkelomättat fett 13,0 g
    • varav fleromättat fett 2,8 g
  • Protein 26,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Fett
Rik på
Niacin (B3)
82% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den stekta gåsen i tunna skivor och servera på en tallrik med färska örter som timjan eller rosmarin.
  • Toppa med en sås av senap och honung för en smakfull kombination.
  • Servera kall i skivor på en smörgås med majonnäs och rucola för en läcker lunch.
  • Hacka gåsen och blanda med grönsaker för en smakrik sallad, gärna med balsamvinäger som dressing.
  • Använd som fyllning i en wrap tillsammans med avokado och lime för en fräsch måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stekt gås i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken och texturen. Se till att låta den svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i burken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har rester, se till att de är torra innan de förvaras, då fukt kan påverka kvaliteten. Frysning kan påverka texturen, så använd det endast om det är nödvändigt.