Stekt fasan (med skinn)

100 g fasan stekt m. skinn består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, jod, protein och selen; och en bra källa till kalium och vitamin A.

189,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
8,1 g / 100 g
Protein
28,9 g / 100 g
  • Fett 8,1 g
    • varav mättat fett 2,5 g
    • varav enkelomättat fett 3,4 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Protein 28,9 g
Rik på
Protein
Rik på
Niacin (B3)
52% DRI
Rik på
Selen
46% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den stekta fasanen i tunna bitar och servera på en macka med majonnäs och gräslök.
  • Toppa en sallad med strimlad fasan, avokado och en dressing av citron och olivolja.
  • Halvera fasanen och grilla den lätt för att ge extra smak innan servering.
  • Servera fasanen varm tillsammans med rostade rotfrukter och en sås av senap och honung.
  • Gör en smakrik bowl med ris, grönsaker och hackad fasan, kryddad med soja och sesamfrön.

Förvaring & hållbarhet

Förvara den stekta fasanen i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid fasanen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysa in fasan kan påverka dess textur, så använd det endast om du planerar att förvara den längre tid.