Vitt vin (eller rhenvin, 10 % vol.)

100 g vin vitt el. rhenvin vol. % 10 består av relativt lite kalorier.

71,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,8 g / 100 g
Fett
0,0 g / 100 g
Protein
0,1 g / 100 g
  • Kolhydrater 3,8 g
    • varav sockerarter 3,8 g
  • Protein 0,1 g
Rik på
Kalcium
6% DRI
Rik på
Kalium
3% DRI
Rik på
Järn
3% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,8 g
Socker totalt
3,8 g
– varav sackaros
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera vinets kalla temperatur för att framhäva dess fräschör.
  • Skänk ett stänk av citron eller lime för att lyfta smaken.
  • Toppa med färska örter som basilika eller persilja i en sallad.
  • Komplettera med en skiva ost, exempelvis brie eller cheddar, för en smakfull kombination.
  • Använd som bas i sangria tillsammans med frukter som apelsin och äpple.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vin i kylskåp med korken på för att bevara smaken. Håll flaskan stående för att minimera kontakt mellan vinet och korken. Om flaskan är öppnad, konsumera inom rimlig tid för bästa smakupplevelse. Undvik att placera vinet nära starkt doftande livsmedel, då det kan påverka smaken. Frysning rekommenderas inte, eftersom det kan förändra vinets textur och smakprofil.