Vin (medelvärde, 8-15 vol-% alkohol)

100 g vin, medelvärde, 8-15 vol-% alkohol består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till krom.

67,9 kcal
100 g
Kolhydrater
0,5 g / 100 g
Fett
0,0 g / 100 g
Protein
0,3 g / 100 g
  • Kolhydrater 0,5 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 0,3 g
Rik på
Järn
4% DRI
Rik på
Kalium
2% DRI
Rik på
Kalcium
2% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,5 g
Socker totalt
0,5 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,2 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera vin i ett vinglas för att njuta av aromerna.
  • Skapa en vinprovning med olika sorter och kombinera med ostar som brie eller cheddar.
  • Toppa en fruktig sangria med apelsiner, citroner och bär för en uppfriskande drink.
  • Använd vin i matlagning för att deglacera pannan efter stekning av kött eller grönsaker.
  • Servera kallt eller rumstempererat beroende på typ av vin och preferens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnat vin i kylskåp med korken på för att bevara smaken. Håll flaskan stående för att minimera kontakt med luft. Om vinet är oöppnat, placera det i ett svalt, mörkt kallskafferi. Undvik starkt doftande livsmedel i närheten för att inte påverka smaken. Låt alltid vin svalna snabbt efter tillagning innan du ställer det i kylskåpet. Frysning kan påverka texturen och smaken negativt, så undvik detta.