Svagt vin (4-5 % alkohol)

100 g svagt vin, 4-5 vol-% alkohol består av relativt lite kalorier.

61,2 kcal
100 g
Kolhydrater
8,3 g / 100 g
Fett
0,0 g / 100 g
Protein
0,2 g / 100 g
  • Fett 0,0 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 8,3 g
    • varav sockerarter 8,3 g
  • Protein 0,2 g
Rik på
Vitamin C
2% DRI
Rik på
Järn
2% DRI
Rik på
Niacin (B3)
1% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
8,3 g
Socker totalt
8,3 g
– varav glukos
0,3 g
– varav fruktos
0,4 g
– varav sackaros
7,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera svagt vin kallt som en uppfriskande dryck vid festliga tillfällen.
  • Skänk lite svagt vin i en sangria med färsk frukt och citrus för extra smak.
  • Toppa en sallad med en dressing som innehåller svagt vin, olivolja och senap för en lyxig touch.
  • Använd svagt vin i marinader för kött eller grönsaker för att ge djup och komplexitet.
  • Häll svagt vin över frysta bär som desserttopping för en elegant avslutning på måltiden.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnat svagt vin i kylskåp med korken på för att bevara smaken. Håll flaskan upprätt för att minimera kontakt med luft. Om vinet är oöppnat, placera det på en mörk och sval plats, borta från starkt doftande livsmedel. Låt flaskan stå stilla för att undvika sedimentering. Tänk på att frysning kan påverka texturen och smaken negativt, så undvik detta om möjligt.