Sojaprodukt (alternativ till grädde, lätt, 5,2 % fett)

100 g sojaprodukt, alternativ till grädde, lätt, 5,2 % fett består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till vitamin K och vitamin E.

67,5 kcal
100 g
Kolhydrater
3,5 g / 100 g
Fett
5,2 g / 100 g
Protein
1,4 g / 100 g
  • Fett 5,2 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 2,6 g
    • varav fleromättat fett 1,9 g
  • Kolhydrater 3,5 g
    • varav sockerarter 1,6 g
  • Protein 1,4 g
  • Fibrer 0,6 g
Rik på
Vitamin K
10% DRI
Rik på
Vitamin E
9% DRI
Rik på
Folat
5% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,5 g
Socker totalt
1,6 g
Stärkelse
1,9 g
Kostfiber
0,6 g
– varav glukos
0,8 g
– varav fruktos
0,6 g
– varav sackaros
0,2 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den lätta sojaprodukten och använd den som pålägg på mackor tillsammans med avokado och tomat.
  • Vispa upp sojaprodukten och använd den som bas i kalla såser, smaksätt med citron, dill eller senap.
  • Toppa en sallad med skedar av sojaprodukten för extra krämighet och smak.
  • Servera den lättare sojaprodukten i en bowl med grönsaker, quinoa och en dressing av soja och ingefära.
  • Använd den i soppor eller grytor som ett alternativ till grädde för att ge en krämig konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara den lätta sojaprodukten i kylskåp efter öppning. Håll emballaget stängt för att bevara smaken. Om produkten är skalad, placera den i en lufttät burk för att undvika att den tar upp lukt från andra livsmedel.

Låt alltid produkten svalna snabbt efter tillagning innan du sätter in den i kylskåpet. Håll torra ytor för att minska risken för kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att den kan bli vattnig när den tinas upp.