Sojadryck (med kalcium)

100 g sojadryck, kalcium består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalcium, vatten, folat, mangan och koppar. Sojadryck, kalcium består till 91,3% av vatten.

40,3 kcal
100 g
Kolhydrater
2,0 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
3,0 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 2,0 g
    • varav sockerarter 1,1 g
  • Protein 3,0 g
  • Fibrer 1,3 g
Rik på
Kalcium
15% DRI
Rik på
Folat
9% DRI
Rik på
Magnesium
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,0 g
Socker totalt
1,1 g
Stärkelse
0,9 g
Kostfiber
1,3 g
– varav glukos
0,5 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skaka flaskan väl innan servering för att blanda innehållet.
  • Servera kall som dryck, eller använd den i smoothies för en krämig konsistens.
  • Toppa din havregrynsgröt med sojadryck kalcium istället för mjölk för en växtbaserad variant.
  • Använd sojadrycken i bakverk som ersättning för mjölk, till exempel i pannkakor eller muffins.
  • Blanda sojadryck med kaffe för att skapa en läcker vegansk latte.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad sojadryck kalcium i kylskåp och se till att den är väl tillsluten. Håll burken eller flaskan stående för att minimera risken för läckage. Om du har oöppnad sojadryck, kan den placeras i kallskafferi. Undvik att placera den nära starkt doftande livsmedel, då den lätt kan ta åt sig lukter. Låt alltid sojadrycken svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra och rena för att undvika kondens och fukt.