Risdryck (med kalcium och vitamin D)

100 g risdryck, kalcium och vitamin d består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalcium, vitamin D och mangan.

55,9 kcal
100 g
Kolhydrater
9,3 g / 100 g
Fett
1,4 g / 100 g
Protein
1,0 g / 100 g
  • Fett 1,4 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 9,3 g
    • varav sockerarter 0,2 g
  • Protein 1,0 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Kalcium
15% DRI
Rik på
Selen
6% DRI
Rik på
Vitamin D
5% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,3 g
Socker totalt
0,2 g
Stärkelse
9,1 g
Kostfiber
1,0 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skaka risdrycken väl innan servering för att blanda ingredienserna ordentligt.
  • Servera kall som en uppfriskande dryck, perfekt till frukost eller som mellanmål.
  • Toppa med en skvätt citronjuice eller vanilj för extra smak.
  • Använd risdrycken som bas i smoothies tillsammans med frukt och bär.
  • Inkludera risdrycken i gröt eller puddingar för en krämig konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara risdrycken i kylskåp efter öppning. Håll flaskan väl försluten för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Om du har oöppnad risdryck, kan den förvaras i ett svalt och mörkt kallskafferi. Låt alltid drycken svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Undvik fukt och kondens genom att hålla torra ytor. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så det är bäst att undvika detta.