Rönnbärsjuice (utan socker)

100 g juice, rönnbärjuice, utan socker består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till kalium och selen.

28,9 kcal
100 g
Kolhydrater
4,1 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,2 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
  • Kolhydrater 4,1 g
    • varav sockerarter 4,0 g
  • Protein 0,2 g
  • Fibrer 0,6 g
Rik på
Vitamin C
35% DRI
Rik på
Selen
18% DRI
Rik på
Kalium
8% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,1 g
Socker totalt
4,0 g
Stärkelse
0,2 g
Kostfiber
0,6 g
– varav glukos
2,1 g
– varav fruktos
1,9 g
– varav sackaros
0,0 g
– varav maltos
0,0 g
– varav galaktos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera rönnbärjuice kall som en uppfriskande dryck.
  • Skapa en fruktig smoothie genom att blanda rönnbärjuice med banan och jordgubbar.
  • Toppa din yoghurt eller havregrynsgröt med en skvätt rönnbärjuice för extra smak.
  • Använd rönnbärjuice som bas i dressingar, tillsammans med olivolja och senap.
  • Inkludera rönnbärjuice i cocktails för en syrlig twist, exempelvis i en gin och tonic.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rönnbärjuice i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt juicen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färsk juice när det är möjligt.