Grönsaksjuice

100 g juice, grönsaksjuice består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A och vitamin C; och en bra källa till vatten och vitamin K. Juice, grönsaksjuice består till 91% av vatten.

32,8 kcal
100 g
Kolhydrater
6,8 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,6 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 6,8 g
    • varav sockerarter 6,5 g
  • Protein 0,6 g
Rik på
Vitamin A (RE)
53% DRI
Rik på
Vitamin C
40% DRI
Rik på
Vitamin K
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,8 g
Socker totalt
6,5 g
Stärkelse
0,3 g
– varav glukos
2,3 g
– varav fruktos
1,9 g
– varav sackaros
2,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera grönsaksjuicen kall som en uppfriskande dryck.
  • Skiva grönsaker och lägg dem i juicen för extra textur och smak.
  • Toppa med färska örter som persilja eller basilika för en fräsch smak.
  • Blanda juicen i smoothies tillsammans med frukt för en god och näringsrik dryck.
  • Använd grönsaksjuicen som bas i soppor eller såser för att öka smaken.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grönsaksjuicen i en lufttät behållare i kylskåpet för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt juicen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör juicen mindre aptitlig efter upptining.