Havreprodukt (alternativ till grädde, 15 % fett)

100 g havreprodukt, alternativ till grädde, 15 % fett består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin K, vitamin E och mangan.

164,9 kcal
100 g
Kolhydrater
6,1 g / 100 g
Fett
15,0 g / 100 g
Protein
1,3 g / 100 g
  • Fett 15,0 g
    • varav mättat fett 0,9 g
    • varav enkelomättat fett 8,6 g
    • varav fleromättat fett 5,0 g
  • Kolhydrater 6,1 g
    • varav sockerarter 0,1 g
  • Protein 1,3 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Vitamin K
29% DRI
Rik på
Vitamin E
23% DRI
Rik på
Fosfor
7% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,1 g
Socker totalt
0,1 g
Stärkelse
6,0 g
Kostfiber
1,0 g
– varav glukos
0,0 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
0,1 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva havreprodukten och använd den som pålägg på mackor tillsammans med avokado och tomat.
  • Vispa havreprodukten till en krämig konsistens och använd den som bas i såser eller soppor.
  • Servera havreprodukten kall i sallader, gärna med färska örter som basilika eller persilja.
  • Toppa havreprodukten med citronzest och peppar för en fräsch smakupplevelse.
  • Använd havreprodukten i bakverk som ersättning för grädde, exempelvis i muffins eller pajer.

Förvaring & hållbarhet

Förvara havreprodukten i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid havreprodukten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens och fukt. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket kan göra den mindre krämig vid upptining.