Risglass (vanilj, R-ice, Ingman)

100 g glass, risglass, r-ice vanilj, ingman består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till vitamin K, men innehåller mycket mättat fett.

199,1 kcal
100 g
Kolhydrater
25,4 g / 100 g
Fett
10,7 g / 100 g
Protein
0,3 g / 100 g
  • Fett 10,7 g
    • varav mättat fett 6,4 g
    • varav enkelomättat fett 2,3 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 25,4 g
    • varav sockerarter 22,0 g
  • Protein 0,3 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Vitamin K
9% DRI
Rik på
Vitamin E
5% DRI
Rik på
Selen
1% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
25,4 g
Socker totalt
22,0 g
Stärkelse
3,4 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
1,0 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
21,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera glassen kall direkt från frysen för en uppfriskande dessert.
  • Skopa upp risglassen i skålar och toppa med färska bär som hallon eller jordgubbar.
  • Strö över hackad choklad eller nötter för extra crunch och smak.
  • Gör en läcker milkshake genom att blanda risglass med mjölk och vaniljextrakt.
  • Använd risglass som fyllning i våfflor eller som topping på pannkakor för en festlig brunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara risglassen i frysen i sin originalförpackning för att bevara smaken och konsistensen. Håll burken väl tillsluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Om du har öppnat burken, överför glassen till en lufttät behållare för bästa resultat. Låt alltid glassen svalna snabbt efter tillagning innan du placerar den i kylskåpet. Undvik att utsätta den för fukt, då detta kan påverka texturen negativt. Frysning kan göra att glassen blir isig, så försök att inte låta den stå framme för länge innan servering.