Risglass med vanilj och choklad (glutenfri, Ingman)

100 g glass, risglass, r-ice, vanilj-choklad, glutenfri, ingman består av mycket kalorier, och är en bra källa till vitamin K, men innehåller mycket mättat fett och socker.

277,3 kcal
100 g
Kolhydrater
42,8 g / 100 g
Fett
10,6 g / 100 g
Protein
1,8 g / 100 g
  • Fett 10,6 g
    • varav mättat fett 6,1 g
    • varav enkelomättat fett 2,3 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 42,8 g
    • varav sockerarter 26,1 g
  • Protein 1,8 g
  • Fibrer 1,4 g
Rik på
Vitamin K
8% DRI
Rik på
Magnesium
6% DRI
Rik på
Fosfor
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
42,8 g
Socker totalt
26,1 g
Stärkelse
16,8 g
Kostfiber
1,4 g
– varav glukos
3,0 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
23,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva glassrullen i tunna skivor och servera som en del av en desserttallrik.
  • Toppa med färska bär som hallon eller jordgubbar för extra smak och färg.
  • Servera i en skål med chokladsås och hackade nötter för en lyxig efterrätt.
  • Använd som fyllning i bakverk, exempelvis i cupcakes eller tårtor.
  • Gör en glass-sandwich genom att placera skivor mellan två kakor eller kex.

Förvaring & hållbarhet

Förvara glassen i frysen, helst i sin originalförpackning för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den väl försluten för att minimera fukt och kondens. Om du har öppnat förpackningen, överför glassen till en lufttät burk. Låt glassen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så undvik att frysa om den redan har tinat.