Fruktsaft (koncentrat, medelvärde)

100 g fruktsaft, koncentrat, medelvärde består av mycket kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till kalium, krom, niacin, mangan och tiamin, men innehåller mycket socker.

200,2 kcal
100 g
Kolhydrater
47,7 g / 100 g
Fett
0,3 g / 100 g
Protein
0,8 g / 100 g
  • Fett 0,3 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 47,7 g
    • varav sockerarter 47,7 g
  • Protein 0,8 g
Rik på
Vitamin C
66% DRI
Rik på
Niacin (B3)
11% DRI
Rik på
Folat
8% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
47,7 g
Socker totalt
47,7 g
– varav glukos
5,4 g
– varav fruktos
6,7 g
– varav sackaros
35,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva fruktsaftkoncentratet i tunna skivor och servera som en del av en fruktsallad.
  • Späd koncentratet med vatten eller kolsyrat vatten för att skapa en uppfriskande dryck.
  • Toppa med färsk mynta eller citron för extra smak.
  • Använd som bas i smoothies tillsammans med banan och yoghurt.
  • Häll över glass eller sorbet för en söt och fruktig sås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fruktsaftkoncentratet i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt koncentratet svalna snabbt efter tillagning innan du placerar det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färskt koncentrat när möjligt.