Nektar (frukthalt 50 %)

100 g fruktdryck, nektar, frukthalt 50 % består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till vitamin C och mangan.

49,3 kcal
100 g
Kolhydrater
11,4 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
0,3 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 11,4 g
    • varav sockerarter 11,3 g
  • Protein 0,3 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Vitamin C
16% DRI
Rik på
Niacin (B3)
3% DRI
Rik på
Vitamin K
2% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,4 g
Socker totalt
11,3 g
Stärkelse
0,1 g
Kostfiber
0,3 g
– varav glukos
1,6 g
– varav fruktos
1,9 g
– varav sackaros
7,7 g
– varav galaktos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera fruktdrycken kall som en uppfriskande dryck på varma dagar.
  • Skapa en fruktig smoothie genom att blanda fruktdrycken med banan och bär.
  • Toppa en skål med yoghurt och granola med en skvätt fruktdryck för extra smak.
  • Använd fruktdrycken som bas i cocktails eller mocktails för en söt touch.
  • Häll fruktdrycken över isbitar för att göra en svalkande drink till picknicken.

Förvaring & hållbarhet

Förvara oöppnad fruktdryck i ett svalt och mörkt skåp. När du öppnat flaskan, placera den i kylskåpet och se till att korken är ordentligt stängd. Håll drycken borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt drycken svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Håll torra ytor för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.