Färskpressad apelsinjuice

100 g apelsinjuice färskpressad består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till kalium, folat och tiamin.

48,0 kcal
100 g
Kolhydrater
10,6 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,7 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 10,6 g
    • varav sockerarter 8,2 g
  • Protein 0,7 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Vitamin C
63% DRI
Rik på
Folat
10% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
8% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,6 g
Socker totalt
8,2 g
Kostfiber
0,1 g
– varav sackaros
4,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera apelsinjuice kall i ett glas för en uppfriskande dryck.
  • Skiva färsk frukt som apelsin eller grapefrukt och lägg i juicen för extra smak och dekoration.
  • Toppa med mynta eller basilika för en aromatisk twist.
  • Blanda juicen med kolsyrat vatten för en lättare dryck.
  • Använd apelsinjuice som bas i smoothies tillsammans med banan och spenat.

Förvaring & hållbarhet

Förvara apelsinjuice i en lufttät behållare i kylskåpet för att bevara smaken. Håll juicen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt juicen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer den i kyl. Undvik fuktiga ytor, då detta kan påverka kvaliteten. Frysning kan förändra texturen, så använd helst färsk juice när det är möjligt.