Salta kex (med mjölk)

100 g kex salta m. mjölk består av mycket kalorier; är rik på vitamin E; och en bra källa till fosfor, folat, protein och fibrer, men innehåller mycket mättat fett.

512,0 kcal
100 g
Kolhydrater
57,6 g / 100 g
Fett
27,3 g / 100 g
Protein
7,7 g / 100 g
  • Fett 27,3 g
    • varav mättat fett 17,8 g
    • varav enkelomättat fett 5,2 g
    • varav fleromättat fett 2,6 g
  • Kolhydrater 57,6 g
    • varav sockerarter 6,2 g
  • Protein 7,7 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
57,6 g
Socker totalt
6,2 g
Kostfiber
3,0 g
– varav sackaros
4,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kexen och servera dem med ett lager av färskost eller smör för en krämig smak.
  • Toppa med skivor av rökt lax och dill för en lyxig macka.
  • Hacka kexen i mindre bitar och använd dem som krutonger i en sallad.
  • Servera kexen som snacks med olika dippar, exempelvis hummus eller guacamole.
  • Fyll en skål med kex och kombinera med ost, oliver och nötter för en perfekt plockmat vid fest.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kexen i en lufttät burk för att hålla dem fräscha längre. Håll burken på en torr plats, gärna i kylskåp om du bor i ett varmt klimat. Undvik att placera dem nära starkt doftande livsmedel, då de lätt kan ta upp lukt. Låt kexen svalna helt innan du stänger in dem efter tillagning. Frysning rekommenderas inte, eftersom det kan påverka deras krispighet negativt.