Salta kex

100 g kex salta består av mycket kalorier; är rik på fosfor; och en bra källa till kalium, magnesium, folat, protein och fibrer, men innehåller mycket mättat fett.

509,0 kcal
100 g
Kolhydrater
55,3 g / 100 g
Fett
27,0 g / 100 g
Protein
8,7 g / 100 g
  • Fett 27,0 g
    • varav mättat fett 19,0 g
    • varav enkelomättat fett 5,0 g
    • varav fleromättat fett 1,7 g
  • Kolhydrater 55,3 g
    • varav sockerarter 4,8 g
  • Protein 8,7 g
  • Fibrer 5,1 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
31% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
55,3 g
Socker totalt
4,8 g
Kostfiber
5,1 g
– varav sackaros
4,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kexen och servera dem med ost, exempelvis brie eller cheddar.
  • Toppa med skivor av salami eller rökt lax för en smakrik macka.
  • Hacka kexen och använd dem som krispigt tillbehör i en sallad.
  • Servera kexen som snacks tillsammans med dipp, till exempel hummus eller guacamole.
  • Använd kexen som bas i en ostbricka, tillsammans med frukt och nötter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kexen i en lufttät burk för att hålla dem krispiga. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll kexen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt eventuella rester svalna snabbt innan du lägger dem i burken. Undvik fukt och kondens genom att se till att ytorna är torra innan förvaring. Frysning kan påverka texturen negativt, så undvik det om möjligt.