Hårt bröd av vete (med vallmofrö, 6 % fibrer, frukosttyp)

100 g hårt bröd vete m. vallmofrö fibrer 6% typ frukost består av mycket kalorier; är rik på fosfor, folat och protein; och en bra källa till kalium, kalcium och magnesium.

406,0 kcal
100 g
Kolhydrater
67,7 g / 100 g
Fett
8,5 g / 100 g
Protein
11,0 g / 100 g
  • Fett 8,5 g
    • varav mättat fett 1,7 g
    • varav enkelomättat fett 2,7 g
    • varav fleromättat fett 2,8 g
  • Kolhydrater 67,7 g
    • varav sockerarter 4,2 g
  • Protein 11,0 g
  • Fibrer 6,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
31% DRI
Rik på
Folat
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
67,7 g
Socker totalt
4,2 g
Kostfiber
6,0 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera det som en bas för smörgåsar med pålägg som ost, skinka eller avokado.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Servera brödet som kex till soppor eller sallader för att ge en krispig textur.
  • Hacka brödet i bitar och använd det som croutonger i en sallad eller en soppa.
  • Fyll ett mackpaket med bröd, pålägg och grönsaker för en picknick eller lunchlåda.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hårt bröd i en lufttät burk eller plastpåse för att hålla det fräscht. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera brödet i kylskåp om du har skurit det, men låt det svalna snabbt innan du lägger det i kyl. Håll ytor torra för att motverka mögelbildning. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att packa det väl för att bevara kvaliteten.