Hårt bröd av vete (med socker, kanel, fibrer, cirka 7 % fett)

100 g hårt bröd vete m. socker kanel fibrer ca 7% består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein och fibrer; och en bra källa till magnesium, folat och niacin.

398,0 kcal
100 g
Kolhydrater
67,7 g / 100 g
Fett
7,8 g / 100 g
Protein
10,0 g / 100 g
  • Fett 7,8 g
    • varav mättat fett 1,8 g
    • varav enkelomättat fett 2,6 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 67,7 g
    • varav sockerarter 12,8 g
  • Protein 10,0 g
  • Fibrer 6,7 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
27% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
67,7 g
Socker totalt
12,8 g
Kostfiber
6,7 g
– varav sackaros
6,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera det som pålägg med smör, ost eller kaviar.
  • Toppa med färska örter som gräslök eller dill för extra smak.
  • Servera brödet i klyftor som tillbehör till en soppa eller gryta.
  • Hacka brödet i bitar och använd det som krutonger i en sallad.
  • Gör en smakrik macka med skivad avokado, tomat och ett stänk av citron.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hårt bröd i en lufttät burk för att hålla det fräscht längre. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Placera det på torra ytor för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så om möjligt, förvara det i rumstemperatur.