Hårt tunnbröd (fullkorn av vete, råg, korn och havre)

100 g hårt bröd tunnbröd fullkorn vete råg korn havre består av mycket kalorier; är rik på fosfor och selen; och en bra källa till kalium, magnesium, folat och fullkorn.

353,0 kcal
100 g
Kolhydrater
68,9 g / 100 g
Fett
3,5 g / 100 g
Protein
10,1 g / 100 g
  • Fett 3,5 g
    • varav mättat fett 0,7 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 1,4 g
  • Kolhydrater 68,9 g
    • varav sockerarter 2,6 g
  • Protein 10,1 g
  • Fibrer 5,1 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Selen
32% DRI
Rik på
Fosfor
24% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
68,9 g
Socker totalt
2,6 g
Kostfiber
5,1 g
– varav sackaros
0,4 g
Fullkorn
14,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera med smör, ost eller kaviar för en klassisk macka.
  • Toppa med avokado, citron och chiliflakes för en fräsch och smakrik variant.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i en sallad eller soppa.
  • Servera som bas i en bowl med grönsaker, hummus och grillat kött.
  • Halvera brödet och fyll med rökt lax, färsk dill och cream cheese för en lyxig brunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hårt bröd i en papperspåse eller i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll det på en torr plats, helst i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att placera det nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att det är väl inslaget för att minimera fukt.