Hårt bröd (med sesamfrö, glutenfritt, ca 9 % fibrer)

100 g hårt bröd m. sesamfrö glutenfritt fibrer ca 9% består av mycket kalorier; är rik på fosfor och fibrer; och en bra källa till kalium, kalcium, magnesium och folat.

407,0 kcal
100 g
Kolhydrater
65,2 g / 100 g
Fett
11,2 g / 100 g
Protein
6,1 g / 100 g
  • Fett 11,2 g
    • varav mättat fett 0,8 g
    • varav enkelomättat fett 6,9 g
    • varav fleromättat fett 3,1 g
  • Kolhydrater 65,2 g
    • varav sockerarter 1,3 g
  • Protein 6,1 g
  • Fibrer 9,6 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
25% DRI
Rik på
Kalcium
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
65,2 g
Socker totalt
1,3 g
Kostfiber
9,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera som bas för smörgåsar med pålägg som kaviar, ost eller avokado.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i en sallad eller soppa.
  • Servera med en klick majonnäs eller senap för att lyfta smaken.
  • Använd brödet som ett alternativ till knäckebröd vid picknick eller buffé.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk för att bevara friskheten. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så undvik att frysa om du vill behålla den krispiga konsistensen.