Hårt bröd (med chiafrö, glutenfritt, ca 10 % fibrer)

100 g hårt bröd m. chiafrö glutenfritt fibrer ca 10% består av mycket kalorier; är rik på fibrer; och en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, magnesium och protein.

363,0 kcal
100 g
Kolhydrater
75,0 g / 100 g
Fett
2,3 g / 100 g
Protein
4,4 g / 100 g
  • Fett 2,3 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 1,4 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 75,0 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 4,4 g
  • Fibrer 10,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Järn
19% DRI
Rik på
Fosfor
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
75,0 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
10,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera som en bas till smörgåsar med pålägg som ost, skinka eller avokado.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i sallader eller soppor.
  • Servera med en klick majonnäs eller senap för att lyfta smaken.
  • Gör en macka med kaviar och ägg för en klassisk kombination.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll det i kylskåpet om du har skivat bröd, annars kan det stå i kallskafferi. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Se till att ytorna är torra för att undvika kondens och mögel. Frysning kan påverka texturen, så tänk på att använda det frysta brödet inom rimlig tid för bästa kvalitet.