Glutenfritt hårt bröd (fibrer, cirka 7,5 %, typ grovknäcke)

100 g hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7,5% typ grovknäcke består av mycket kalorier; är rik på fibrer, järn, niacin och riboflavin; och en bra källa till fosfor och folat.

372,0 kcal
100 g
Kolhydrater
79,9 g / 100 g
Fett
2,3 g / 100 g
Protein
2,9 g / 100 g
  • Fett 2,3 g
    • varav mättat fett 1,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,8 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 79,9 g
    • varav sockerarter 3,0 g
  • Protein 2,9 g
  • Fibrer 8,1 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Järn
46% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
41% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
79,9 g
Socker totalt
3,0 g
Kostfiber
8,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera på en smörgås med avokado, tomat och gräslök.
  • Toppa med kaviar eller majonnäs för en lyxig macka.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i en sallad.
  • Servera med ost och frukt för en smakrik plocktallrik.
  • Strimla brödet och lägg i en bowl med hummus, grönsaker och oliver.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Låt brödet svalna helt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färskt bröd när det är möjligt.