Hårt bröd av fullkornsvete (med vallmofrö, 5,5 % fibrer)

100 g hårt bröd fullkorn vete m. vallmofrö fibrer 5,5% består av mycket kalorier; är rik på fosfor, folat och protein; och en bra källa till kalium, magnesium och fullkorn.

398,0 kcal
100 g
Kolhydrater
68,9 g / 100 g
Fett
7,1 g / 100 g
Protein
11,1 g / 100 g
  • Fett 7,1 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 2,4 g
    • varav fleromättat fett 1,8 g
  • Kolhydrater 68,9 g
    • varav sockerarter 5,5 g
  • Protein 11,1 g
  • Fibrer 5,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Niacin (B3)
30% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
68,9 g
Socker totalt
5,5 g
Kostfiber
5,5 g
– varav sackaros
0,2 g
Fullkorn
14,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt för att använda som bas på smörgåsar.
  • Servera med färskost, skivad avokado och ett stänk av citron för en fräsch smak.
  • Toppa med kaviar och hackad gräslök för en lyxig macka.
  • Hacka brödet i tärningar och använd i en sallad eller som krutonger i soppor.
  • Strimla brödet och använd det som fyllning i wraps tillsammans med grönsaker och hummus.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara dess krispighet. Håll det på en torr plats, gärna i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att lägga det nära starkt doftande livsmedel, då brödet kan ta upp dessa lukter. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Frysning är möjligt, men var medveten om att detta kan påverka texturen negativt när du tinar det.