Hårt bröd av fullkornsvete och havre med kli, socker, örtkryddor och fibrer (10,5 % fibrer)

100 g hårt bröd fullkorn vete havre kli m. socker örtkryddor fibrer 10,5% består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium och fullkorn; och en bra källa till kalium, kalcium och folat.

390,0 kcal
100 g
Kolhydrater
60,9 g / 100 g
Fett
8,4 g / 100 g
Protein
12,0 g / 100 g
  • Fett 8,4 g
    • varav mättat fett 2,2 g
    • varav enkelomättat fett 2,2 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 60,9 g
    • varav sockerarter 8,2 g
  • Protein 12,0 g
  • Fibrer 10,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
42% DRI
Rik på
Järn
26% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
60,9 g
Socker totalt
8,2 g
Kostfiber
10,5 g
– varav sackaros
7,7 g
Fullkorn
52,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt för att använda på smörgåsar eller mackor.
  • Servera skivorna med ett lager av smör, ost eller kaviar för extra smak.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för en fräsch touch.
  • Hacka brödet i bitar och använd det som krutonger i en sallad eller soppa.
  • Strimla brödet och lägg det i en bowl med grönsaker och sås för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara färskheten. Håll det på en torr plats, helst i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att placera brödet nära starkt doftande livsmedel, då det kan ta upp lukter. Låt brödet svalna helt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att det är väl inslaget för att minimera fukt.