Hårt bröd av fullkornsråg (med sesamfrö, vetekli, vetegroddar, 24 % fibrer)

100 g hårt bröd fullkorn råg m. sesamfrö vetekli vetegroddar fibrer 24% består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium, kalcium, folat och fullkorn.

355,0 kcal
100 g
Kolhydrater
45,3 g / 100 g
Fett
8,2 g / 100 g
Protein
13,0 g / 100 g
  • Fett 8,2 g
    • varav mättat fett 1,0 g
    • varav enkelomättat fett 2,0 g
    • varav fleromättat fett 2,5 g
  • Kolhydrater 45,3 g
    • varav sockerarter 2,4 g
  • Protein 13,0 g
  • Fibrer 24,0 g
Rik på
Fosfor
79% DRI
Rik på
Järn
61% DRI
Rik på
Zink
53% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
45,3 g
Socker totalt
2,4 g
Kostfiber
24,0 g
– varav sackaros
1,9 g
Fullkorn
69,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt för smörgåsar eller mackor.
  • Servera med pålägg som kaviar, ost eller skivad avokado.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i sallader.
  • Strimla brödet och lägg i en bowl med grönsaker och protein för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera brödet i kylskåpet om du inte planerar att äta det inom kort. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåp efter tillagning. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser, dela upp brödet i portioner och packa in det väl.