Hårt bröd av fullkornsråg (fibrer, cirka 14 %, brungräddat)

100 g hårt bröd fullkorn råg fibrer ca 14% typ brungräddat består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, fullkorn, magnesium, folat och fibrer.

354,0 kcal
100 g
Kolhydrater
65,5 g / 100 g
Fett
2,6 g / 100 g
Protein
9,1 g / 100 g
  • Fett 2,6 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 65,5 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 9,1 g
  • Fibrer 14,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
49% DRI
Rik på
Zink
26% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
65,5 g
Socker totalt
1,2 g
Kostfiber
14,4 g
– varav sackaros
0,1 g
Fullkorn
100,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt för att använda i smörgåsar eller som tillbehör till soppor.
  • Servera med pålägg som kaviar, ost eller skinka för en smakrik macka.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i sallader eller soppor.
  • Strimla brödet och lägg det i en bowl med grönsaker och sås för en fyllig måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hårt bröd i en lufttät burk eller plastpåse för att hålla det fräscht. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera det i kylskåpet om du har skurit upp det, men låt det svalna snabbt innan du lägger det där. Håll ytorna torra för att undvika fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att använda det inom rimlig tid för bästa kvalitet.