Hårt bröd av fullkornsråg (ca 13 % fibrer)

100 g hårt bröd fullkorn råg fibrer ca 13% består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, folat, fullkorn och fibrer; och en bra källa till magnesium.

353,0 kcal
100 g
Kolhydrater
65,7 g / 100 g
Fett
2,6 g / 100 g
Protein
9,3 g / 100 g
  • Fett 2,6 g
    • varav mättat fett 0,5 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 65,7 g
    • varav sockerarter 2,7 g
  • Protein 9,3 g
  • Fibrer 13,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
41% DRI
Rik på
Folat
30% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
65,7 g
Socker totalt
2,7 g
Kostfiber
13,2 g
– varav sackaros
0,2 g
Fullkorn
73,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera med smör, ost eller kaviar för en smakrik macka.
  • Toppa med skivade grönsaker som tomat, gurka eller avokado för en fräsch sallad.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i soppor eller sallader.
  • Servera med senap och inlagd sill för en klassisk svensk smörgåsbord.
  • Strimla brödet och använd det som bas i en bowl med olika pålägg och såser.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hårt bröd i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara krispigheten. Håll det på en torr plats, gärna i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att lägga det nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att packa det väl för att minimera fukt och kondens.