Hårt bröd av fullkornsråg (fibrer 15,5 %, typ delikatess)

100 g hårt bröd fullkorn råg fibrer 15,5% typ delikatess består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium, fullkorn och fibrer; och en bra källa till folat.

351,0 kcal
100 g
Kolhydrater
64,7 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
10,0 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 64,7 g
    • varav sockerarter 2,5 g
  • Protein 10,0 g
  • Fibrer 15,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
48% DRI
Rik på
Zink
31% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
64,7 g
Socker totalt
2,5 g
Kostfiber
15,5 g
– varav sackaros
1,6 g
Fullkorn
100,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt för att använda som bas på smörgåsar.
  • Servera med pålägg som kaviar, ost eller skinka för en mättande måltid.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Använd brödet i en sallad eller bowl för att ge textur och fyllighet.
  • Halvera brödet och rosta det för en krispig och god frukost.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara färskheten. Håll det i kylskåp för längre hållbarhet. Undvik att placera det nära starkt doftande livsmedel, då brödet lätt kan ta upp lukter. Låt brödet svalna helt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka mögel. Frysning kan påverka texturen, så tänk på att tina det långsamt i rumstemperatur om du fryser in det.