Hårt bröd av fullkornsråg (14,5 % fibrer, typ Vika)

100 g hårt bröd fullkorn råg fibrer 14,5% typ vika består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, fullkorn, folat och jod; och en bra källa till magnesium.

345,0 kcal
100 g
Kolhydrater
63,3 g / 100 g
Fett
2,4 g / 100 g
Protein
9,6 g / 100 g
  • Fett 2,4 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 63,3 g
    • varav sockerarter 2,2 g
  • Protein 9,6 g
  • Fibrer 14,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
46% DRI
Rik på
Jod
29% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
63,3 g
Socker totalt
2,2 g
Kostfiber
14,5 g
– varav sackaros
0,2 g
Fullkorn
100,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera det på en skärbräda med ost och skinka för en klassisk smörgås.
  • Toppa med färsk gräslök, kaviar och en klick crème fraîche för en lyxig macka.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i en sallad för extra crunch.
  • Servera brödet som tillbehör till soppor eller grytor, gärna lätt rostat för mer smak.
  • Gör en smörgåstårta med lager av bröd, majonnäs, räkor och dill för en festlig rätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hårt bröd i en lufttät burk eller plastpåse för att undvika att det blir torrt. Håll brödet på en sval plats, gärna i kylskåp om du inte planerar att äta det inom kort. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Undvik fuktiga ytor som kan leda till mögel. Frysning kan påverka texturen, så tina brödet långsamt i rumstemperatur för bästa resultat.