Hårt bröd (fullkorn, råg, fiber, cirka 20 % fett, typ sport)

100 g hårt bröd fullkorn råg fiber ca 20% typ sport består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, fullkorn, magnesium, folat och fibrer.

352,0 kcal
100 g
Kolhydrater
64,0 g / 100 g
Fett
3,3 g / 100 g
Protein
8,6 g / 100 g
  • Fett 3,3 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 1,4 g
  • Kolhydrater 64,0 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 8,6 g
  • Fibrer 14,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
44% DRI
Rik på
Zink
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
64,0 g
Socker totalt
1,2 g
Kostfiber
14,4 g
– varav sackaros
0,2 g
Fullkorn
98,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt för att använda på smörgåsar eller mackor.
  • Servera med pålägg som kaviar, ost eller skinka för en smakrik kombination.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i sallader eller soppor.
  • Strimla brödet och lägg i en bowl med grönsaker och sås för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara fräschören. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera brödet i kylskåpet om du inte planerar att äta det inom kort, men kom ihåg att frysning kan påverka texturen. Låt alltid brödet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåp. Håll ytor torra för att undvika fukt och mögelbildning.