Hårt bröd av fullkorn (havre, vete, råg, med mjölk, 8 % fibrer)

100 g hårt bröd fullkorn havre vete råg m. mjölk fibrer 8% består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium och fullkorn; och en bra källa till kalcium och folat.

379,0 kcal
100 g
Kolhydrater
61,7 g / 100 g
Fett
6,8 g / 100 g
Protein
13,0 g / 100 g
  • Fett 6,8 g
    • varav mättat fett 1,0 g
    • varav enkelomättat fett 1,8 g
    • varav fleromättat fett 1,7 g
  • Kolhydrater 61,7 g
    • varav sockerarter 3,1 g
  • Protein 13,0 g
  • Fibrer 8,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
50% DRI
Rik på
Magnesium
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
61,7 g
Socker totalt
3,1 g
Kostfiber
8,0 g
– varav sackaros
0,1 g
Fullkorn
57,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera det som pålägg med smör, ost eller kaviar.
  • Toppa med färska örter som gräslök eller dill för extra smak.
  • Servera brödet som en del av en macka med skivade grönsaker och senap.
  • Hacka brödet i bitar och använd det som krutonger i en sallad eller soppa.
  • Strimla brödet och lägg det i en bowl med hummus, avokado och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hårt bröd i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll brödet på en torr plats, helst i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att placera det nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att det är väl inslaget för att minimera fukt och kondens.