Vitt ojäst vetebröd (fibrer 3 %, typ chapati)

100 g bröd vitt vete ojäst fibrer 3% typ chapati består av mycket kalorier; är rik på jod; och en bra källa till fosfor, fullkorn, protein, selen och fibrer.

258,0 kcal
100 g
Kolhydrater
44,4 g / 100 g
Fett
5,3 g / 100 g
Protein
5,6 g / 100 g
  • Fett 5,3 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 2,7 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
  • Kolhydrater 44,4 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 5,6 g
  • Fibrer 3,9 g
Rik på
Jod
40% DRI
Rik på
Fosfor
13% DRI
Rik på
Vitamin E
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
44,4 g
Socker totalt
0,8 g
Kostfiber
3,9 g
– varav sackaros
0,2 g
Fullkorn
12,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera som bas för smörgåsar med pålägg som ost, skinka eller hummus.
  • Halvera brödet och fyll med grönsaker, kyckling eller falafel för en smakrik wrap.
  • Toppa med färsk dill och kaviar för en lyxig förrätt.
  • Servera rumstempererat tillsammans med en sallad eller i en bowl med ris och grönsaker.
  • Grilla brödet lätt för att få en krispig yta och använd som tillbehör till soppor eller grytor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara fukten. Håll det i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att placera det nära starkt doftande livsmedel, då brödet kan ta upp lukter. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Håll alltid torra ytor för att undvika mögel. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna brödet direkt efter upptining.