Vitt vetebröd (fibrer, cirka 2,5 %, typ baguette)

100 g bröd vitt vete fibrer ca 2,5% typ baguette består av mycket kalorier; är rik på fosfor; och en bra källa till kalium, magnesium, folat, protein och fibrer.

270,0 kcal
100 g
Kolhydrater
53,2 g / 100 g
Fett
1,7 g / 100 g
Protein
8,5 g / 100 g
  • Fett 1,7 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 53,2 g
    • varav sockerarter 3,6 g
  • Protein 8,5 g
  • Fibrer 2,6 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Tiamin (B1)
21% DRI
Rik på
Fosfor
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
53,2 g
Socker totalt
3,6 g
Kostfiber
2,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera som macka med pålägg som skinka, ost eller avokado.
  • Toppa med färska örter som basilika eller gräslök för extra smak.
  • Halvera brödet och fyll med sallad, tomat och majonnäs för en fräsch lunch.
  • Strimla brödet och använd det som krutonger i en soppa eller sallad.
  • Servera rykande varmt tillsammans med smör och vitlök som ett tillbehör till middagen.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara fukten. Håll det i kylskåpet om du inte planerar att äta det inom kort. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet för att undvika kondens. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, skiva det först för enklare upptining.