Vitt mjukt bröd (med mjölk, fibrer, ca 4 % fett, typ tunnbröd)

100 g bröd vitt mjukt m. mjölk fibrer ca 4% typ tunnbröd består av mycket kalorier; är rik på fosfor; och en bra källa till kalium, kalcium, magnesium, folat och protein.

280,0 kcal
100 g
Kolhydrater
52,4 g / 100 g
Fett
3,1 g / 100 g
Protein
8,0 g / 100 g
  • Fett 3,1 g
    • varav mättat fett 0,5 g
    • varav enkelomättat fett 0,9 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 52,4 g
    • varav sockerarter 8,4 g
  • Protein 8,0 g
  • Fibrer 3,8 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Tiamin (B1)
30% DRI
Rik på
Fosfor
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
52,4 g
Socker totalt
8,4 g
Kostfiber
3,8 g
– varav sackaros
1,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och använd det som bas för smörgåsar med pålägg som skinka, ost eller avokado.
  • Toppa med färska örter som gräslök eller basilika för extra smak.
  • Servera brödet lätt rostat som tillbehör till soppor eller sallader.
  • Halvera brödet och fyll med röror som hummus eller tzatziki för en god snack.
  • Använd brödet i en bowl med grönsaker, protein och sås för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara fukten. Håll det i kylskåpet om du inte planerar att äta det inom kort. Undvik att placera det nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Håll ytorna torra för att motverka mögel. Frysning kan påverka texturen, så tina långsamt i rumstemperatur om du fryser in det.