Vitt bröd (mjölk, fibrer, cirka 4 %, typ tekaka)

100 g bröd vitt mjölk fibrer ca 4% typ tekaka består av mycket kalorier; är rik på tiamin; och en bra källa till fosfor, folat, protein, fibrer och niacin.

285,0 kcal
100 g
Kolhydrater
51,2 g / 100 g
Fett
4,1 g / 100 g
Protein
8,1 g / 100 g
  • Fett 4,1 g
    • varav mättat fett 0,8 g
    • varav enkelomättat fett 1,2 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 51,2 g
    • varav sockerarter 6,0 g
  • Protein 8,1 g
  • Fibrer 4,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Tiamin (B1)
20% DRI
Rik på
Niacin (B3)
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
51,2 g
Socker totalt
6,0 g
Kostfiber
4,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera det som macka med pålägg som kaviar, skinka eller ost.
  • Toppa en skiva med avokado, citron och svartpeppar för en fräsch smak.
  • Hacka brödet i tärningar och använd som krutonger i en sallad eller soppa.
  • Servera brödet varmt, rostat med smör och örter som dill eller gräslök.
  • Gör en enkel smörgåstårta genom att varva brödskivor med majonnäs, räkor och sallad.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara färskheten. Håll det i kylskåp för längre hållbarhet. Undvik att placera det nära starkt doftande livsmedel för att förhindra luktupptag. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Håll ytor torra för att motverka mögel.

Frys in brödet om du inte planerar att äta det inom kort. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så tina det långsamt i rumstemperatur för bästa resultat.