Vitt glutenfritt bröd

100 g bröd vitt glutenfritt består av mycket kalorier, och är en bra källa till fosfor, folat, fibrer, järn och tiamin.

238,0 kcal
100 g
Kolhydrater
47,3 g / 100 g
Fett
3,6 g / 100 g
Protein
1,8 g / 100 g
  • Fett 3,6 g
    • varav mättat fett 1,0 g
    • varav enkelomättat fett 1,4 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 47,3 g
    • varav sockerarter 3,7 g
  • Protein 1,8 g
  • Fibrer 3,2 g
Rik på
Järn
10% DRI
Rik på
Folat
9% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
47,3 g
Socker totalt
3,7 g
Kostfiber
3,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt för att använda som macka med pålägg som kaviar, majonnäs eller avokado.
  • Servera brödet rostat som en bas till en varm smörgås med ost och skinka.
  • Toppa brödskivor med färskost, dill och rökt lax för en lyxig förrätt.
  • Hacka brödet i tärningar och använd som krutonger i en sallad eller soppa.
  • Fyll en skål med brödstrimlor, grönsaker och dressing för en smakrik bowl.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara fuktigheten. Håll det i kylskåp för längre hållbarhet. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet för att undvika kondens. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att packa det väl för att undvika frostskador.