Vitt fullkornsbröd med surdeg (fibrer 4,4 %, bakad i butik, typ grov baguette)

100 g bröd vitt fullkorn surdeg fibrer 4,4% bakad i butik typ grov baguette består av mycket kalorier, och är en bra källa till fosfor, folat, protein, fibrer, niacin och tiamin.

260,0 kcal
100 g
Kolhydrater
51,7 g / 100 g
Fett
1,2 g / 100 g
Protein
7,6 g / 100 g
  • Fett 1,2 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 51,7 g
    • varav sockerarter 5,5 g
  • Protein 7,6 g
  • Fibrer 4,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Tiamin (B1)
15% DRI
Rik på
Fosfor
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
51,7 g
Socker totalt
5,5 g
Kostfiber
4,4 g
Fullkorn
5,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera det som macka med pålägg som kaviar, ost eller skinka.
  • Toppa en skiva med avokado, citron och svartpeppar för en fräsch smak.
  • Hacka brödet i tärningar och använd det i en sallad eller som krutonger i en soppa.
  • Servera brödet rumstempererat tillsammans med olivolja och balsamvinäger för doppning.
  • Gör en smörgåstårta genom att varva brödskivor med fyllningar som majonnäs, räkor och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en papperspåse eller i en brödkorg för att hålla det fräscht. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har skivat bröd, lägg det i en lufttät burk för att bevara fukten. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att packa det väl för att minimera frysskador.