Vitt fullkornsbröd (Graham, typ scones)

100 g bröd vitt fullkorn graham typ scones består av mycket kalorier; är rik på fosfor, kalcium och jod; och en bra källa till kalium, vitamin A och magnesium, men innehåller mycket mättat fett.

285,0 kcal
100 g
Kolhydrater
38,1 g / 100 g
Fett
10,8 g / 100 g
Protein
6,3 g / 100 g
  • Fett 10,8 g
    • varav mättat fett 5,2 g
    • varav enkelomättat fett 3,2 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
  • Kolhydrater 38,1 g
    • varav sockerarter 2,2 g
  • Protein 6,3 g
  • Fibrer 4,6 g
Rik på
Fosfor
51% DRI
Rik på
Jod
29% DRI
Rik på
Kalcium
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
38,1 g
Socker totalt
2,2 g
Kostfiber
4,6 g
– varav sackaros
0,2 g
Fullkorn
27,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet och servera det som en bas för smörgåsar med pålägg som ost, skinka eller avokado.
  • Toppa med färska örter som basilika eller gräslök för extra smak.
  • Halvera brödet och använd det i en sallad eller bowl för att ge textur och mättnad.
  • Servera varmt med smör och marmelad till frukost eller fika.
  • Strimla brödet och använd det som krutonger i soppor eller grytor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk för att bevara fuktigheten. Håll det i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet för att undvika kondens. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel, då det kan ta upp lukt. Frysning är ett alternativ, men var medveten om att detta kan påverka texturen negativt när du tinar det.