Glutenfritt surdegsbröd

100 g bröd surdegsbröd glutenfritt består av måttligt med kalorier; är rik på fibrer; och en bra källa till fosfor, magnesium, folat, järn och tiamin.

192,0 kcal
100 g
Kolhydrater
35,1 g / 100 g
Fett
2,5 g / 100 g
Protein
3,4 g / 100 g
  • Fett 2,5 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 1,1 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 35,1 g
    • varav sockerarter 2,8 g
  • Protein 3,4 g
  • Fibrer 7,4 g
Rik på
Järn
12% DRI
Rik på
Fosfor
12% DRI
Rik på
Folat
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
35,1 g
Socker totalt
2,8 g
Kostfiber
7,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet i tunna skivor och servera som macka med avokado, tomat och färsk basilika.
  • Toppa med kaviar och hackad gräslök för en lyxig smörgås.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i en sallad.
  • Servera rumstempererat med ett lager av majonnäs och skinka för en snabb lunch.
  • Strimla brödet och använd det som bas i en bowl med quinoa, grönsaker och hummus.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara fuktigheten. Håll det i kylskåp för längre hållbarhet. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet för att undvika kondens. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, skär det först i skivor för enklare upptining.