Osötat bröd av rågsikt (fibrer, cirka 3,5 %)

100 g bröd osötat rågsikt fibrer ca 3,5% består av mycket kalorier, och är en bra källa till fosfor, magnesium, protein, fibrer, niacin och zink.

261,0 kcal
100 g
Kolhydrater
47,3 g / 100 g
Fett
3,2 g / 100 g
Protein
8,4 g / 100 g
  • Fett 3,2 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,9 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 47,3 g
    • varav sockerarter 2,1 g
  • Protein 8,4 g
  • Fibrer 3,4 g
Rik på
Tiamin (B1)
25% DRI
Rik på
Niacin (B3)
19% DRI
Rik på
Vitamin B6
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
47,3 g
Socker totalt
2,1 g
Kostfiber
3,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet och servera det som smörgås med pålägg som ost, skinka eller avokado.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Hacka brödet i tärningar och använd det som krutonger i en sallad.
  • Servera brödet varmt, gärna rostat, med ett lager av majonnäs eller senap.
  • Gör en macka med kaviar och hårdkokt ägg för en klassisk svensk kombination.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att hålla det fräscht. Håll det i kylskåp för längre hållbarhet. Undvik att placera det nära starkt doftande livsmedel, då brödet kan ta upp dessa lukter. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Håll brödet torrt och undvik fuktiga ytor för att förhindra mögelbildning. Frysning kan påverka texturen, så använd den metoden om du inte planerar att äta det inom kort.