Mörkt glutenfritt bröd

100 g bröd mörkt glutenfritt består av mycket kalorier; är rik på järn; och en bra källa till fosfor, folat, fibrer, niacin och vitamin E.

269,0 kcal
100 g
Kolhydrater
46,2 g / 100 g
Fett
6,8 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 6,8 g
    • varav mättat fett 0,9 g
    • varav enkelomättat fett 1,4 g
    • varav fleromättat fett 3,5 g
  • Kolhydrater 46,2 g
    • varav sockerarter 3,9 g
  • Protein 2,6 g
  • Fibrer 5,5 g
Rik på
Järn
20% DRI
Rik på
Folat
14% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
46,2 g
Socker totalt
3,9 g
Kostfiber
5,5 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera som macka med pålägg som kaviar, majonnäs eller avokado.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Hacka brödet i tärningar och använd det som krutonger i en sallad eller soppa.
  • Servera brödet rumstempererat tillsammans med en god olivolja och balsamvinäger för dopp.
  • Strimla brödet och använd det i en glutenfri bowl med grönsaker och protein.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll det i kylskåp för längre hållbarhet. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i burken för att undvika kondens. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, skär det i skivor för enklare upptining.