Fullkornsbröd av råg (typ rallarhalvor)

100 g bröd fullkorn råg typ rallarhalvor består av mycket kalorier; är rik på fosfor, fullkorn och fibrer; och en bra källa till kalium, magnesium och folat.

246,0 kcal
100 g
Kolhydrater
46,1 g / 100 g
Fett
2,1 g / 100 g
Protein
5,9 g / 100 g
  • Fett 2,1 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 46,1 g
    • varav sockerarter 3,7 g
  • Protein 5,9 g
  • Fibrer 8,5 g
Rik på
Fosfor
28% DRI
Rik på
Folat
17% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
46,1 g
Socker totalt
3,7 g
Kostfiber
8,5 g
Fullkorn
49,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt för smörgåsar eller mackor.
  • Toppa med färskost, kaviar eller skivad avokado för en smakrik kombination.
  • Servera som bas i en sallad med grönsaker, fetaost och olivolja.
  • Hacka brödet i tärningar och använd som krutonger i soppor eller sallader.
  • Grilla skivor av brödet och servera med tomat, basilika och mozzarella för en härlig bruschetta.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara fukten. Håll det i kylskåpet om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att placera det nära starkt doftande livsmedel, då brödet lätt kan ta upp lukter. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåp efter tillagning. Håll ytor torra för att motverka mögelbildning. Frysning kan påverka brödets textur, så använd gärna färskt bröd när möjligt.